Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

25. 04. 2013. 13:04   >>  13:04

O BEREZOVSKOM

Putin: Molio me da se vrati

Predsjednik Rusije Vladimir Putin potvrdio je da je primio dva pokajnička pisma od oligarha Borisa Berezovskog, u kojima ga je molio da mu odobri povratak u Rusiju.

Putin je, odgovarajući na pitanja tokom tradicionalne telekonferencije, rekao da mu je prvo rukom pisano pismo stiglo u februaru, dok je drugo stiglo nakon što je Berezovski izvršio samoubistvo.

„U pismima je Berezovski rekao da je griješio, nanio štetu i da me moli da mu dozvolim povratak u Rusiju“, rekao je Putin.

Predsjednik Rusije nije htio da objelodani sadržaj pisma, ali je dodao da su ličnog karaktera iako sa Berezovskim nikad nije bio blizak.

Putin je rekao da nije odgovorio na prvo pismo jer bi odluka o mogućnosti da se Berezovski vrati u Rusiju, gde je osuđen na devet godina - izmedju ostalog zbog pranja novca - zahtevala i konsultacije sa Vrhovnim sudom i Tužilaštvom, pošto bi se radilo o amnestiiji.

Na pitanje da li bi dozvolio da Berezovski bude sahranjen u Rusiji, Putin je odgovorio pozitivno, naglasivši da bi o tome trebalo da odluči porodica.
Boris Berezovski izvršio je samoubistvo 23. marta u Askotu, u Velikoj Birtaniji, gde je imao politički azil.

Protiv terorizma globalno

Putin je takođe pozvao i na globalnu borobu protiv terorizma, ističući da je to uvijek bila pozicija Rusije.

"Uvijek me je ljutilo kada su naši zapadni parneri i mediji teroriste, koji su izvršavali krvave zločine na teritoriji naše zemlje, nazivali pobunjenicima, a nikada teroristima", poručio je Putin.

,,Teroristi na teritoriji Rusije dobijali su informacionu, finansijsku i političku podršku sa zapada. Rusija je sama žrtva međunarodnog terorizma", rekao je Putin, dodavši da se ne treba baviti deklaracijama već zajedničkim djelovanjem.

Putin je zaključio da je napad u Bostonu još jednom potvrdio tu tezu Rusije.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније