Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92/Tanjug ]

07. 09. 2015. 21:18 >> 21:07

FINANSIJSKA KRIZA

BBC reže budžet i emituje na ruskom

Britanski javni servis Bi-Bi-Si smanjiće 20 odsto svoj budžet u narednih pet godina zbog čega će neke usluge morati da budu ukinute. Međutim, iz te medijske kuće je najavljeno da će početi da emituje satelitski TV program na ruskom jeziku.

"Bi-Bi-Si se suočava sa velikim finansijskim problemima... Moraćemo da biramo između gašenja ili smanjenja obima nekih usluga", rekao je generalni direktor te medijske kuće Toni Hol, prenijela je agencija Frans pres.

Bi-Bi-Si je u julu najavio 1.000 otkaza. Kompanija se trenutno finansira kroz godišnje takse od 145,50 funti (199 eura) koje plaćaju sva domaćinstva s TV prijemnikom u Britaniji. Kompanija tim putem prikupi više od 3,7 milijardi funti godišnje.

"Već smo uspjeli da smanjimo izdatke 40 odsto, moramo ih srezati još 20 odsto u narednih pet godina", rekao je Hol.

Bi-Bi-Si planira novi radio program u Eritreji, Etiopiji i Sjevernoj Koreji, kao i lansiranje satelitskog TV programa na ruskom jeziku.

Hol je istakao značaj prisustva Bi-Bi-Si-ja u svijetu, navodeći: "Snažno vjerujem da je to jedna oblast u kojoj bi glas naše zemlje mogao jače da se čuje."

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније