Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

19. 09. 2015. 20:09 >> 20:04
2

I U TURSKOJ

Sukobi izbjeglica s policijom

U gradu Edirne na sjeverozapadu Turske došlo je do sukoba između policije i izbjeglica, koje skoro sedmicu nastoje da stignu do grčke granice.

Lokalne vlasti zatvorile su u utorak glavni put za oko 2.000 izbjeglica, uglavom iz Sirije, koje do Grčke hoće da stignu kopnom umjesto da rizikuju živote u pretrpanim čamcima preko Egejskog mora.

Policija je upotrebila pendreke kako bi rastjerala grupu od oko 300 ljudi koji su tokom dana pokušali da prođu policijski kordon. 

"Otvorite vrata", uzvikivala je grupa izbjeglica koja je pokušala da probije policijske barikade. 

 

Jedan od izbjeglica bacio je fekalije na policajce, javio je izvještač AFP. Atmosfera frustriranosti bila je u suprotnosti sa atmosferom slavlja, dan ranije, kada je policija nakratko otvorila put, omogućavajući izbjeglicama da priđu nekolko kilometara bliže svojoj destinaciji. 

Oko 1.000 izbjeglica, među kojima veliki broj djece, provele su noć u šatorima pored puta, oko 10 kilometara od grčke granice i 20 kilometara od granice sa Bugarskom. 

Edirne, grad od oko 170.000 ljudi, postao je nova tačka okupljanja izbjeglica koje nastoje da stignu u Evropu.

(B92)

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније