Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta

23. 09. 2015. 23:35   >>  23:24

POSTIGNUT DOGOVOR

Egipat kupuje Mistrale namijenjene Rusiji

Egipat će dobiti dva ratna broda tipa "mistral", koje je Francuska trebalo da isporuči Rusiji, ali je ugovor poništen zbog umIJešanosti Rusije u ukrajinsku krizu, saopštila je danas Jelisejska palata.

Francuski predsjednik Fransoa Oland razgovarao je s egipatskim kolegom Abdelom Fatahom el Sisijem i postignut je dogovor o uslovima kupovine dva broda, navodi se u saopštenju.

Oland i ruski predsjednik Vladimir Putin postigli su u avgustu sporazum o refundiranju novca koji je Rusija dala u okviru ugovora o kupovini dva "mistrala".

Ugovor vrijedan 1,2 milijardi eura sklopljen u junu 2011. godine, doveden je u pitanje od kada je Oland isporuku uslovio političkim rješenjem ukrainske krize.

"Vladivostok" je bio namijenjen ruskoj floti na Pacifiku, a "Sevastopolj" ruskoj floti u Crnom moru, čija se baza nalazi u istoimenoj luci na poluostrvu Krim, koje je Rusija pripojila u martu 2014.

Svaki od tih brodova može da prenese do 16 helikoptera, 60 vozila i do 700 ljudi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније