Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

03. 10. 2015. 19:14   >>  19:02

ZAJEDNIČKO RJEŠENJE

Merkel: Izbjeglice probni test za EU

Njemačka kancelarka Angela Merkel je ukazala da su izbjeglice probni test za Evropsku uniju.

 

 

 

Ona je istakla da Evropa, koja se suočava sa najvećim prilivom izbjeglica od Drugog svjetskog rata, mora zajednički da štiti svoje spoljašnje granice, prenose danas njemački mediji.

Merkel se, kako navode, založila da ljudi, koji su iz čisto ekonomskih razloga došli, napuste zemlju, a kada je riječ o izbjeglicama da je bolje da se Evropa zajednički angažuje. 

"Kako se ophodimo prema izbjeglicama..., kako ćemo naći zajednički odgovor Evrope..., kako, kao Evropa, možemo da pobijedimo uzroke zbog kojih ljudi bježe....", postavila je pitanja Merkelova u svojoj ovonedjeljnoj video-poruci i podvukla da je iz njenog ugla bolje, ukoliko se Evropa zajednički angažuje. 

Ona je istakla da očekuje veliku saglasnost Evropskog parlamenta po pitanju izbjeglica i dodala da je potrebno definisano useljavanje u Evropu. 

Prema njenim riječima, nužno je da Evropa da svoj doprinos globalnim izazovima. 

Ona je naglasila da je, takođe nužno, i da se preuzme više odgovornosti za one zemlje gdje se izbjeglice više zadržavaju ili gdje su uzroci bijega, kao što su Loban, Jordan, Turska... 

Merkel je zahtijevala zajedničke napore EU i dodala da EU mora više da izdvaja za razvojnu pomoć i programe za podršku izbjeglica. 

"To može Evropa samo zajednički...", ocijenila je Merkel, a povodom onih koji imaju sumnje u vezi sa prijemom izbjeglica naglasila da se ljudima mora omogućiti da postave pitanja. 

"Mi moramo jasno učiniti da oni, kojima je zaštita potrebna, tu zaštitu i dobiju", rekla je Merkel i poručila da oni koji dolaze iz čisto ekonomskih razloga, moraju napustiti Njemačku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније