Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Agencije ]

04. 10. 2015. 20:24   >>  20:13

UČESTALI NAPADI

Vanredno stanje na Zapadnoj obali i u Jerusalemu

Palestinski Crveni polumjesec je proglasio vanredno stanje u svim sjedštima na Zapadnoj obali i u Jerusalemu zbog učestalih napada izraelskih snaga bezbjednosti i jevrejskih doseljenika na centre i službenike te humanitarne organizacije.

Palestinski Crveni polumjesec saopštio je danas da je u posljednja 24 sata povrijeđeno najmanje 77 Palestinaca u incidentima s Izraelcima, u trenutku rastućih tenzija na Zapadnoj obali i u istočnom Jerusalimu.

"Najmanje 18 osoba je ranjeno bojevom municijom i 59 gumenim mecima", izjavila je portparolka Crvenog polumjeseca Erab Fokaha.

Prema njenim riječima, najmanje 140 Palestinaca je zatražilo ljekarsku pomoć poslije inhaliranja suzavca.

Izraelska policija saopštila je danas da će Palestincima dva dana biti zabranjen pristup Starom gradu Jerusalima, poslije dva napada u kojima su poginula dva Izraelca i ubijeni napadači.

Ta vanredna mjera se odnosi na većinsko palestinsko stanovništo iz istočnog Jerusalima koje ne živi u Starom gradu.

Pristup Hramovoj gori biće dozvoljen samo Palestincima koji imaju više od 50 godina, navela je policija.

Dvoje ljudi ubijeno je, a tri osobe su povrijeđene u subotu u napadu Palestinca koga je izraelska policija odmah ubila u Starom gradu Jerusalima.

Odmah poslije napada, Islamski džihad, drugi islamistički pokret na palestinskim teritorijama, preuzeo je odgovornost za napad.

Sličan napad dogodio se tokom protekle noći. Dva Palestinca su noževima napala dvojicu Izraelaca. Palestince je ubila policija.

Velike tenzije vladaju nedjeljama u Hramovoj gori, trećem svetom mjestu u islamu i najsvetijem mjestu u judaizmu. Policija je uputila dodatne snage bezbjednosti u taj dio Jerusalima.

Izraelska vojska uputila je u petak stotine vojnika na Zapadnu obalu gdje je prethodnog dana ubijen bračni par jevrejskih kolonista koji su se kolima vraćali kući sa svojom djecom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније