Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

05. 10. 2015. 12:29 >> 12:17

IZBJEGLIČKA KRIZA

Fišer: Ni Obama nije ponudio rješenje

Predsjednik Austrije Hajnc Fišer ističe da je Austrija tokom ove godine mnogo toga naučila u vezi odnosa prema izbjeglicama, prenosi bečki dnevnik "Esterajh".

 

 

 

Kako je rekao, najvažnije je ophođenje uz uzajamno poštovanje.

"Ni predsjednik SAD Barak Obama nije u svom izlaganju pred UN iznio nikakav patent rješenja. Najvažnije je ophođenje uz međusobno poštovanje", rekao je Fišer u izjavi bečkom dnevniku.

On je ukazao da pojedini u Austriji, koji su prije deset godina imali strah od deset izbjeglica, danas sa njima žive dobro u svojim opštinama. 

"Često se govori samo o razlikama umjesto da se pažnja posveti zajedništvu. Tu bi trebalo da izvršimo promjene", objašnjava Fišer. 

On je naglasio da je Austrija, u vezi izbjegličkog talasa, puno naučila tokom proteklih godinu dana. 

"Krajem godine se mnoge stvari rade mnogo bolje nego početkom 2015. I civilno društvo je uključeno i time su stvoreni mnogi pozitivni resursi. Mislim da nam je potrebno profesionalno ophođenje prema izbjeglicama. Moramo da ih tretiramo normalno kako ne bi nastalo previše emocija, koje mogu izazvati strah i bile iskorišćenje za širenje mržnje“, poručio je Fišer.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније