Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

05. 10. 2015. 21:25 >> 21:49
8

NJUJORK TAJMS

"Putinov strah od nemoći države"

Američki Njujork tajms smatra da se predsjednik Rusije Vladimir Putin odlučio na vojnu akciju u Siriji iz straha od nemoći državne vlasti.

Njujork tajms navodi da se korjeni "problema" nalaze u 1989. godini, kada je Putin kao agent KGB u Drezdenu posmatrao propast Istočne Njemačke.

"Istočna Njemačka je brzo nestala, nestao je i Sovjetski Savez, a Putin je neposredno prije toga rekao da SSSR pati od paralize moći. Ta dijagnoza je bila glavni motivator konsolidacije moći Rusije tokom njegove vladavine i može objasniti rusku vojnu intervenciju u Siriji", piše Njujork tajms. 

Takođe, list navodi da Putin tokom cijele političke karijere ima strah od masovnih protesta i vladavine naroda, a tako i misli od početka pobune u Siriji, 2011. godine. 

"On to smatra nelegalnom uzurpacijom autoriteta vlasti, a to se protivi njegovom uvjerenju da je državna vlast iznad svih i da tako treba da ostane. Zbog raspada SSSR je razvio loše mišljenje o neograničenoj demokratiji i karakteru svojih sunarodnika. Izvukao je zaključak da samo čvrsta državna vlast može Rusiju da sačuva od haosa", dodaje Njujork tajms. 

Tiražni list ističe i da je temelj Putinove intervencije u Siriji teza da je država svemoćna i da je treba braniti od protesta i demonstracija.

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније