Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug ]

06. 10. 2015. 09:45   >>  09:33

JEMEN

Granatiran hotel, premijer nepovrijeđen

Nekoliko granata pogodile su rano jutros hotel Kasr u jemenskom gradu Aden u kojem je boravio premijer Kaled Bahah, javile su svjetske agencije.

Kako javljaju Rojters i Frans pres, u napadu nijesu povrijeđeni niti premijer, niti drugi visoki jemenski zvaničnici. Prema riječima jemenskog ministra za omladinu i sport Najefa Al Bakrija, premijer je napsutio hotel nepovrijeđen i osjeća se dobro.

Neimenovani jemenski zvaničnik je izjavio da u napadu ima mrtvih i povrijeđenih. Najmanje tri granate ispaljene su na hotel Al Kasr i jedna je pogodila ulaz hotela, javila je televizija Al Arabija.

Stanovnici drugog po veličini grada u Jemenu čuli su nekoliko eksplozija, a slike napada su objavljene na Tviteru i na njima se mogao vidjeti gust dim iz pogođenog hotela.

U hotelu Kasr su smješteni visoki jemenski zvaničnici, članovi vlade, koji su se postepeno vraćali u zemlju, nakon što su posljednjih nedjelja bili u egzilu u glavnom gradu Saudijske Arabije, Rijadu.

Hotel čuvaju vojnici Ujedinjenih Arapskih Emirata, jedne od država članica sunitskih zemalja koje su pokrenule vojnu akciju u Jemenu u martu ove godine s ciljem da podrže snage Huta i povratak vlade iz egzila.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније