Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

06. 10. 2015. 21:49 >> 21:38

DŽON EŠ

Bivši šef Skupštine UN uhapšen zbog mita

Američki tužioci saopštili su da je bivši predsjednik Generalne skupštine UN Džon Eš uzeo od biznismena više od 400 hiljada dolara mita.

Eš, bivši ambasador Antigve i Barbude koji je danas uhapšen, koristio je poziciju predsjedavajućeg Generalne skupštine UN kako bi u periodu od 2011. do 2014. pomagao biznismenima da obezbijede investicije i ugovore s vladom, naveli su federalni tužioci.

Prema njihovim riječima, dio novca za mito korišćen je za plaćanje putovanja Ešove porodice, kao i za izgradnju košarkaškog terena u dvorištu njegove kuće u gradu Dobs Feri, u američkoj državi Njujork.

Šest osoba, uključujući još jednog diplomatu, privedeno je u istrazi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније