Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug ]

07. 10. 2015. 19:23 >> 19:13
4

PROTEST SINDIKALACA

Vodeni topovi i haos u Briselu

Briselska policija upotrijebila je suzavac i vodene topove tokom današnjih masovnih demonstracija belgijskih sindikata, koji traže bolje uslove rada za svoje članove.

Više od 70.000 ljudi prošetalo se danas kroz centar Brisela, u maršu pod parolom "Nama samo mrvice", koji je organizovala koalicija belgijskih sindikata.

Iako je protest uglavnom bio miran, grupa od stotinak lučkih radnika iz Antverpena napala je policijski kordon petardama, kamenicama i flašama, nakon čega su ih policajci rastjerali suzavcem i vodenim topovima.

Masovan odziv na protest izazvao je potpuni saobraćajni kolaps u Briselu, a gradski prevoz je nekoliko sati bio sasvim zaustavljen.

Sindikati od vlade Šarla Mišela zahtjevaju da odustane od namjere da poveća minimalnu starost za odlazak u penziju sa 63 na 67 godina i obustavi redovne povišice plata u skladu sa stopom inflacije.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније