Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

08. 10. 2015. 14:42 >> 14:30
2

OTVARAJU NOVE BAZE

NATO povećava broj trupa u Evropi

NATO planira da poveća broj trupa za brzo reagovanje u Evropi na 40.000 ljudi, kazao je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg, naglasivši da će otvoriti nove komandne centre u Mađarskoj i Slovačkoj, javlja RT.

"To je največe pojačanje još od Hladnog rata", rekao je Stoltenberg, podsjetivši da već postoji šest manjih NATO štabova u istočnoj Evropi.

Generalni sekretar Alijanse je istakao da očekuje da će novi komandni centri u Mađarskoj i Slovačkoj omogućiti snagama da se brže i efikasnije kreću ukoliko bude potrebe za njihovim aktiviranjem.

Podsjetimo, NATO trupe za brzo reagovanje se prve aktiviraju u slučaju potrebe angažovanja vojnih snaga. Osim NATO članica, u njima se nalaze i vojnici Finske i Švedske.

 


Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније