Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

08. 10. 2015. 22:16   >>  22:09 2

UPRKOS ZATIŠJU

Vašington upozorava Moskvu zbog Ukrajine

SAD su večeras upozorile Rusiju da će sankcije protiv te zemlje ostati na snazi uprkos zatišju u Ukrajini, sve dok se u potpunosti ne primijeni mirovni sporazum o Ukrajini usvojen u februaru u Minsku.

Pomoćnica američkog državnog sekretara Viktorija Nuland, poznata po čvrstom stavu prema Rusiji, ponovo je uputila upozorenje toj zemlji u obraćanju senatorima u Spoljnopolitičkom odboru američkog Senata.

"Procjene o Rusiji i separatistima ćemo donositi na osnovu njihovih djela, a ne izjava. Sarađujemo s Evropskom unijom (EU) da sankcije Rusiji ostanu na snazi do potpune primjene sporazuma iz Minska", rekla je Viktorija Nuland.

Prema njenim riječima, sankcije povezane s ruskom aneksijom poluostrva Krim, ostaće na snazi dok Kremlj "nameće svoju volju na ukrajinskom tlu".

Američka zvaničnica je priznala da se situacija na istoku Ukrajine "spektakularno poboljšala" i da se primirje uvedeno 15. februara, poštuje u potpunosti već mjesec dana.

Više od osam hiljada ljudi poginulo je u konfliktu između ukrajinskih snaga bezbjednosti i proruskih pobunjenika na istoku Ukrajine, započetom u aprilu 2014.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније