Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

09. 10. 2015. 10:49   >>  10:37

NAKON PREGOVORA

UN:Vlada nacionalnog jedinstva za Libiju

Izaslanik UN za Libiju Bernardino Leon predložio je vladu nacionalnog jedinstva poslije višemjesčnih pregovora sa dvije rivalske strane u zemlji, ali je sada na građanima i na parlamentima da usvoje prijedlog, javila je agencija AP.

 

 

 

Leon je na konferenciji za novinare rekao da je odlučeno ko su kandidati za članove vlade nacionalnog jedinstva.

U Libiji vlada haos poslije svrgavanja i ubistva dugogodišnjeg libijskog lidera Moamera el Gadafija. Libija je podijeljena između međunarodno priznate vlade sa sjedištem u Tobruku, na istoku, i druge vlade u Tripoliju, koju podržavaju islamski pobunjenici.

Za sada se ne zna da li su obje strane  prihvatile predložene kandidate, navodi AP.

Za premijera nove vlade predložen je Fajez Saradž, član vlade iz Tripolija.

“Mislimo da može da uspije. Svi oni bi radili kao tim”, rekao je Leon.

SAD i pet evropskih zemalja - Francuska, Italija, Njemačka, Španija i Velika Britanija, krajem septembra su apelovale na Libijce da se dogovore o vladi nacionalnog jedinstva, kako bi se time omogućila ekonomska i bezbjednosna pomoć zemlji.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније