Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

09. 10. 2015. 11:55   >>  11:44

PORUČIO GRAĐANIMA

Gradonačelnik Jerusalima: Nosite oružje

Nir Barkat, gradonačelnik Jerusalema, izjavio je da je dužnost svih građana da sa sobom nose vatreno oružje kako bi sebe i druge odbranili od napada Palestinaca.

Barkat je odranije poznat po tome što na vidnom mjestu nosi oružje kroz arapske četvrti.

"S obzirom na eskalaciju nasilja nad našim narodom, svi sa dozvolom za oružje dužni su da se s njim kreću gradom. Na neki način ovo je kao služenje vojnog roka", rekao je Barkat za Army Radio.

Ovaj poziv došao je nakon što je jedan palestinski tinejdžer nožem povrijedio dvije osobe ispred policijske stanice u glavnom gradu Izraela. U proteklih nekoliko dana dogodilo se najmanje šest sličnih napada, prenosi Klix.ba

"Prednost Izraela je veliki broj bivših vojnih službenika koji imaju borbenog iskustva", rekao je Berkat koji je šest godina služio kao padobranac izraelske vojske.

"Nošenje oružja podiže samopouzdanje građana koji znaju da postoje mnogi ljudi koji bi pokušali da spasu ukoliko postanu žrtve napada. Ako pogledamo statistiku, veliki broj terorističkih napada spriječili su građani. Na taj način povećava se mogućnost brze intervencije", dodao je Barkat.

U Izraelu više od 150.000 građana ima dozvolu za oružje, a mnogi su obučeni i za njegovu upotrebu s obzirom na obavezan vojni rok u ovoj zemlji.

Sam Barkat je u februaru 2015. spasio jednog svog sugrađanina od Palestinca koji ga je napao nožem. Mnogi smatraju da mu je upravo taj događaj donio novi mandat na poziciji na kojoj se nalazi još od 2007.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније