Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

09. 10. 2015. 14:18 >> 14:06

ZVANIČNIK EU

Moguća suspenzija sankcija Bjelorusiji

Evropska unija bi mogla suspendovati sankcije Bjelorusiji pošto su vlasti te zemlje ranije ove godine oslobodile političke zatvorenike, izjavio je danas jedan evropski zvaničnik.

 

 

 

Zvaničnik koji je tražio da ne bude imenovan pošto nema ovlašćenje da govori o ovom pitanju, rekao je da su ambasadori 28 članica EU postigli "načelni sporazum" i da bi "najrestritkivnije mjere" mogle privremeno biti suspendovane do kraja oktobra.

On je dodao da treba sačekati formalnu odluku pri čijem donošenju će biti uzeti u obzir izbori u Bjelorusiji koji se održavaju u nedjelju.

Za četiri mjeseca EU će ponovo razmatrati restriktivne mjere Bjelorusiji, kao i mogućnost unapređenja saradnje, rekao je zvaničnik. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније