Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

30. 04. 2013. 16:43 >> 16:43

SENATORI IZGLASALI

Italija: Potvrđen izbor Vlade

Italijanski parlament danas je potvrdio izbor nove Vlade mandatara ljevičara Enrika Lete. Nova italijanska vlada prvo je podržana u donjem domu, a potom su je izglasali i senatori.

Poverenje Vladi dalo je 233 senatora, dok je 59 bilo protiv.

Leta je, u obraćanju senatu uoči glasanja o povjerenju, ocijenio da evropske zemlje "ne može da spaja samo euro", već da moraju da prerastu u političku uniju jer će, u suprotnom, polako početi da propadaju.

Juče, u govoru u donjem domu parlamenta, Leta je najavio da će nova Vlada prvo smanjiti zarade ministrima koji su u isto vrijeme i poslanici, tako da primaju dvijee plate.

Prva posjeta novog premijera već je zakakazana za danas. Leta će otputovati u Berlin, gdje će se sastati sa kancelarkom Njemačke Angelom Merkel.

Jedan od ciljeva njegove posete biće, kako prenose agencije, pokušaj da se ublaže pritisci na Italiju da nastavi sa sprovođenjem strogih mera štednje.

Već sjutra, Leta putuje u posjetu francuskom predsjedniku Fransoa Oland. Cilj obje posjete je pokušaj da se ublaže pritisci na Italiju da nastavi sa sprovođenjem strogih mjera štednje, u čemu će ga vjerovatno podržati Oland, koji se zalaže za stimulisanje privrednog rasta, umjesto restrikcije budžeta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније