Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

30. 04. 2013. 16:50 >> 16:49

GLAVNI PROBLEM EKONOMIJA

Građani SAD protiv novih ratova

Većina građana SAD ne podržava vojne intervencije u S. Koreji i Siriji, rezultat je ankete Njujork tajmsa i CBS-a.

 

 Prema anketi danas događaje u Sirji prati 39 odsto ispitanika, 15 odsto manje u odnosu na mart.  Preko pola ispitanika smatra da SAD nisu nadležne da intervenišu u pogledu sukoba režimskih snaga i pobunjenika u Siriji, dok se četvrtina ne slaže sa tim mišljenjem.

U slučaju prijetnji S.Koreje, 56 odsto ispitanih smatra da ta zemlja ne predstavlja dovoljno jaku prijetnju da bi SAD vojno intervenisale, 15 odsto da treba trenutno reagovati, a 21 odsto smatra da ne postoji nikakva opasnost od Pjongjanga.

Oko 70 odsto ispitanika opravdava dejstvo bespilotnih letjelica na teritoriji stranih  zemalja.

Prema anketi, najveći problemi Amerikanaca su ekonomski, dok su spoljnopolitička manje bitna.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније