Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

03. 11. 2015. 20:31 >> 20:18

IZBJEGAVAJU PLAN EU

Mađarski parlament protiv kvota za izbjeglice

Mađarski parlament usvojio je danas rezoluciju kojom odbacuje plan Evropske unije o uvođenju kvota za razmještanje izbjeglica u članicama Unije.

Današnja rezolucija, koju su podržali poslanici Fidesa premijera Viktora Orbana, poslanici demohrišćana koji su takođe u vladi, i ekstremno desničarski Jobik, otvara put vladi za pokretanje pravnog postupka kako bi izbjegla plan EU.

Mađarska vlada je ranije saopštila da čeka da se parlament izjasni o kvotama prije nego što se odluči o mogućoj žalbi. Slovačka takođe razmatra slične korake.

Evropska komisija je prije dvije sedmice odbila analizu Češke prema kojoj mehanizam preraspodele izbjeglica nije u skladu sa evropskim zakonima i poručila Pragu da ako zemlja odbija kvote, može da tuži Evropsku uniju sudu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније