Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

01. 05. 2013. 13:18   >>  13:21

NOGE NA STO

Opušteni Barak Obama

Predsjednik SAD-a Barak Obama od dolaska na vlast 2008. u javnosti gaji imidž opuštene osobe, to potvrđuju i zvanične fotografije iz Bijele kuće, koje je objavio modni magazin "Veniti fer".

Opuštenost američkog predsjednika ide do te mjere da ne skida noge sa stola koji je britanska kraljica Viktorija još 1880. poklonila tadašnjem američkom predsedniku Raderfordu Hejsu.

Na objavljenim fotografijama Obama je snimljen u Ovalnom kabinetu, društvu saradnika sa kojima raspravlja o pitanjima od državnog značaja.

Sto je napravljen od komada drveta sa britanskog broda "Rezolut", koji je 1852. Kraljevska mornarica ostavila u zaleđenim vodama oko Arktika.

Komandant američkog kitolovca, kapetan Džejms Badington, pronašao je britanski brod u septembru 1855. i uspio da ga izvuče iz leda. Kada je brod rastavljen na djelove, kraljica Viktorija naložila je da se od njegovih ostataka načini sto koji je u znak zahvalnosti poslat u Vašington.

Džeki Kenedi, supruga tadašnjeg predsjednika Džona Kenedija, naredila je 1961. da se sto sa broda "Rezolut" prebaci u Ovalni kabinet.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније