Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

01. 05. 2013. 20:51 >> 20:51

PREBROJAVANJE

Krvavi april u Iraku - 460 mrtvih

U nasilju u Iraku tek prošlog mjeseca život je izgubilo 460 ljudi, dok je danas u napadima poginulo 13 osoba.

Prema podacima AFP, dobijenim na osnovu bezbjednosnih i medicinskih izvora, u napadima u aprilu ranjeno je 1.219 ljudi.

Najveći broj poginulih i ranjenih su civili, navela je francuska agencija.

Među poginulima su 54 policajca, 53 vojnika, 14 pripadnika al-Sahva milicije i dva člana kurdskih snaga bezbjednosti, a među ranjenima 171 policajac, 76 vojnika, osam boraca al-Sahve i pet pripadnika kurdskih snaga bezbjednosti.

U martu 271 osoba je poginula, a 906 ranjeno u nasilju, ali ti podaci obuhvataju samo pripadnike snaga bezbjednosti i civile.

Vjersko nasilje u Iraku eskaliralo je 23. aprila, kada su snage bezbjednosti pokušale da sprovedu hapšenja sunitskih demonstranata u sjevernom gradu Havidži. U okršajima koji su izbili ubijeno je 23 ljudi, od kojih trojica vojnika.

Sukobi su se ubrzo proširili i na druge sunitske oblasti u zapadnim i sjevernim provincijama u Iraku.

U najgorem vjerskom nasilju u Iraku 2006. i 2007. godine, bilans poginulih svakoga mjeseca iznosio je preko 1.000, podsjetila je francuska agencija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније