Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

24. 11. 2015. 18:55   >>  21:27

U BLIZINI SRPSKE AMBASADE

Tunis: 14 mrtvih u eksploziji autobusa

Vojni autobus koji je prevozio pripadnike straže predsjednika Tunisa eksplodirao je danas poslije podne u istoimenom glavnom gradu u neposrednoj blizini ambasade Srbije, pri čemu je poginulo najmanje 14 osoba, dok je 11 ranjeno. Najvjerovatnije se bomba nalazila u autobusu i detonirana je daljinskim putem.

Predsjednik Tunisa Bežid Kaid Esebsi uveo je vanredno stanje u zemlji i policijski čas u prijestonici Tunisu, nakon eksplozije bombe u autobusu koji je prevozio pripadnike tuniske predsjedničke garde.

Zasad niko nije preuzeo odgovornost za taj napad, ali Tunis ima problema sa islamistima otkad je 2011. sa vlasti svrgnut diktator Zine El Abidine Ben Ali. 

Pretpostavlja se da je bomba već bila podmetnuta u autobus koji prevozi pripadnike garde i da je aktivirana daljinskim putem. 

U eksploziji u centralnoj aveniji u glavnom gradu Tunisa poginuli su i povrijeđeni pripadnici tuniske predsjedničke garde i nije bilo civilnih žrtava, izjavio je Tanjugu ambasador Srbije u Tunisu Nikola Lukić, prenosi B92.  Lukić je napomenuo da je obaveza srpskih državljana koji doputuju u tu zemlju da se, prema uputstvu Ministarstva spoljnih poslova, jave ambasadi, a da javljanja nije ni bilo u protekle dvije sedmice. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније