Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

24. 11. 2015. 22:47 >> 22:35
1

FRANCUSKA

Kraj drame, taoci na bezbjednom

Talačka kriza u kojoj je više ljudi ranjeno vatrenim oružjem u Rubeu, gradu na sjeveru Francuske, okončana je, potvrdili su francuski zvaničnici, javlja Rojters. Svi taoci su bezbjedni, saopštili su zvaničnici Francuske.

Napadači naoružani kalašnjikovima, prema riječima očevidaca, držali su taoce u jednoj kući od 19 sati po lokalnom vremenu. Policija je opkolila područje sa kog su se čuli pucnji, javio je RTL

"Trojica muškaraca sa kalašnjikovima pucala su na policiju, policajci su uzvratili vatrom", rekao je jedan od očevidaca za "Raša tudej" i dodao da je mnogo policajaca na ulicama.

Policijski zvaničnici navode da ne postoji povezanost talačke krize sa terorističkim napadima koji su se 13. novembra dogodili u Parizu, prenosi AFP.

 

Kako se navodi, talačka kriza u Rubeu vjerovatno je uslijedila "pošto je pljačka pošla naopako".

"Operacije je u toku pošto su uzeti taoci. Ispaljeni su hici i čitav kraj je blokiran. Direktor banke i njegova porodica su možda uzeti za taoce", rečeno je ranije Rojtersu u policiji.

Izvori bolničkih i vatrogasnih službi potvrdili su da se u Rubeu, na granici sa Belgijom, odigrava operacija, ali nijesu mogli da iznesu više detalja.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније