Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

25. 11. 2015. 08:19 >> 08:06
6

MINISTARSTVO ODBRANE

Rusija:Uništićemo svaku opasnu metu

Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da pojačava operacije u Siriji i prekida vojnu saradnju i kontakt s Turskom nakon obaranja aviona Su24, javlja BBC.

 

 

 

Rusija planira da sprovede nove mjere sa ciljem jačanja bezbjednosti ruskih vazdušnih baza u Siriji i jačanja protivvazdušne odbrane.

General Sergej Rudskoj je izjavio da će Rusija preduzeti sve mjere kako bi pojačala vazdušnu odbranu i da će sve mete koje predstavljaju potencijalnu opasnost biti uništene krstarećim raketama.

On je najavio i da će u područje Latakije Rusija uputiti dodatne snage, a svaki napad će izvoditi ruski lovci i bombarderi, a uz obalu Latakije biće pozicioniran i bacač raketa. 

Prema njegovim riječima, prva mjera je da će ruske bombardere tokom akcija pratiti ruski lovci. 

Druga mjera odnosi se na na unapređenje protivraketne odbrane, zbog čega je ruska krstarica "Moskva", na kojoj se nalaze vazdušni odbrambeni sistemi slični sistemu S-300, krenula ka priobalnom području Latakije u Siriji. 

"Upozoravamo da će svi za nas potencijalno opasni ciljevi biti uništeni", rekao je Rudskoj i dodao da je kao treća mjera došlo do obustavljanja svih vojnih kontakata sa Turskom. 

On je rekao da je Su-24 oboren vjerovatno projektilom kratkog dometa sa infracrvenim radarom. 

Uređaji za nadgledanje nijesu registrovali bilo kakav pokušaj turskog aviona da uspostavi radio ili vizuelni kontakt sa našom posadom, rekao je Rudskoj. 

Prema podacima uređaja za nadgledanje naš avion nije prešao granicu sa Turskom, rekao je načelnik ruskog Generalštaba. 

On je istakao da postupak Turske predstavlja flagrantno kršenje međunarodnog prava koje za sobom povlači ozbiljne posljedice i predstavlja direktno kršenje memoranduma o sprečavanju incidenata u Siriji, koji je potpisan sa SAD i primjenjiv je na sve države članice koalicije koju Amerikanci predvode, uključujući Tursku. 

Rudskoj je, takođe, rekao da je jedan ruski pilot ubijen sa zemlje dok se padobranom spuštao nakon što su Turci oborili ruski borbeni avion na granici Turske sa Sirijom. 

On nije ništa rekao o sudbini drugog pilota iz oborenog aviona, ali je naveo da je još jedan vojnik poginuo tokom akcije spasavanja i da se akcija spasavanja nastavlja. Osim toga, ruska raketna krstarica "Moskva", na kojoj se nalaze vazdušni odbrambeni sistemi slični sistemu S-300 biće raspoređena na priobalnom području Latakije, javlja “Raša tudej”.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније