Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

25. 11. 2015. 13:41 >> 13:28

ZABRANA LETOVA

Ukrajina: Stop za ruske avione

Ukrajina je odlučila da zatvori svoj vazdušni prostor za sve ruske avione, izjavio je danas premijer te zemlje Arsenij Jacenjuk.



Ukrajina je prošlog mjeseca zabranila svim ruskim letjelicama da lete u Ukrajinu, ali ne i da prelijeću preko njene teritorije. Odluku o zatvaranju vazdušnog prostora objavio je ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk na današnjoj sjednici vlade koju je direktno prenosila televizija.

Ova odluka rezultat je tenzija između Rusije i Ukrajine, nakon ruske aneksije Krima prošle godine i sukoba sa pobunjenicima na istoku Ukrajune, u kojima je poginulo više od 8.000 ljudi.  

Ruska kompanija Gazprom saopštila je ranije da planira da prekine snabdijevanje Ukrajine gasom zbog toga što ova zemlje nije unaprijed platila zalihe gasa. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније