Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Blic ]

26. 11. 2015. 19:13   >>  27. 11. 2015. 08:27 2

PUTIN OLANDU

Spremni na bližu saradnju s Francuskom

Teroristički akti primorali su i Rusiju i Francusku da se ujedine protiv "zajedničkog neprijatelja", izjavio je danas ruski predsjednik Vladimir Putin u razgovoru sa francuskim kolegom Fransoa Olandom, koji se založio za formiranje "velike koalicije" u borbi protiv Islamske države.

Putin je rekao da je Rusija spremna da blisko sarađuje s Francuskom u borbi protiv terorizma, prenijele su agencije.

Oland je naveo da svjetske sile moraju da formiraju "veliku koaliciju" u borbi protiv Islamske države, koja kontroliše djelove teritorija u Siriji i Iraku.

"Naš neprijatelj je Islamska država koja ima teritoriju, vojsku, resurse, tako da moramo da stvorimo tu veliku koaliciju da bi udarili po tim teroristima", kazao je Oland na početku sastanka sa Putinom u Moskvi.

Oland je rekao da sa ruskim predsjednikom želi da razmotri kako "zajednički mogu da djeluju" da bi mogla da se napadne ta teroristička država, ali i da se "nađe rješenje za mir", prenio je Rojters.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније