Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

27. 11. 2015. 14:55 >> 15:44
20

MOSKVA-ANKARA

Putin ne želi da komunicira s Erdoganom

Predsjednik Rusije Vladimir Putin odbio je bilo kakav kontakt s turskim kolegom Tajipom Redžepom Erdoganom, jer se Ankara nije izvinila za obaranje ruskog aviona, rekao je Juri Ušakov, pomoćnik predsjednika Rusije. Erdogan upozorio Kremlj da se "ne igra s vatrom".

"Vidimo da je Turska nespremna da se jednostavno izvine za incident sa avionom", rekao je Ušakov i dodao da su dobili zahtjev od Ankare da se sastanu Putin i Erdogan 30. novembra,i da predsjednik Rusije tek treba da bude obaviješten o tome.

 Ranije je Erdogan upzoorio Rusiju da se "ne igra s vatrom" povodom  spora oko obaranja ruskog aviona, ali je naveo da ne želi da pokvari odnose sa Moskvom i da želi da se sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom sastane "licem u lice".

"U Parizu je samit, vjerujem da će i Putin prisustvovati. Tada možemo sjesti i razgovarati", rekao je Erdogan.

Podsjetimo, odnosi Ankare i Moskve zsu veoma loši nakon što su turske oružane snage oborile ruski avion na tursko-sirijskoj granici, pri čemu je poginuo jedan pilot i jedan marinac u akciji spašavanja.

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније