Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

27. 11. 2015. 23:22 >> 23:09
1

RUSKI CAR

Ekshumirani posmrtni ostaci Aleksandra III

Posmrtni ostaci ruskog cara Aleksandra Trećeg ekshumirana su danas u Sankt Peterburgu kako bi stručnjaci identifikovali ostatke njegovog sina, posljednjeg ruskog cara Nikolaja Drugog Romanova i njegove porodice, koji su ubijeni 1918.

Grobnicu u crkvi Svetog Petra i Pavla gdje počiva Aleksandar Treći, otvorili su istražizelji i patolozi u prisustvu predstavnika Ruske pravoslavne crkve, saopštio je ruski istražni odbor.

Pristup crkvi danas je bio zatvoren za turiste, a ispred zdanja se nalaze policajci.

Istražni odbor saopštio je nedavno da su novi testovi DNK, urađeni na zahtjev Ruske pravoslavne crkve, potvrdili autentičnost posmrtnih ostataka ruskog cara Nikolaja Drugog.

Taj odbor je tada naveo da će se istraga o okolnostima smrti nastaviti i da će stručnjaci uporediti ostatke cara i njegovog oca, cara Aleksandra Trećeg, kako bi se dobio "potpuno poudzan zaključak o autentičnosti".

Istraga o okolnostima ubistva carske porodice 1918. godine otvorena je u septembru na zahtjev Ruske pravoslavne crkve, koja sumnja u autentičnosti ostataka koje se smatraju ostacima porodice Romanov.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније