Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

29. 11. 2015. 18:20 >> 18:07
2

AKCIJA ČIŠĆENJA U TOKU

Nasukao se ruski tanker, curi nafta

Ruske službe za vanredne situacije saopštile su da sprovode akciju čišćenja mora, jer se jedan tanker pun nafte nasukao na dalekom istoku te zemlje, pri čemu je oštećen i iz njega curi nafta.

Tanker "Nadežda", koji je prevozio 786 tona goriva, udario je u greben tokom oluje blizu lučkog grada Nevelska na ostrvu Sahalin, pri čemu je oštečen jedan od rezervoara s gorivom.

Kako prenose ruski mediji još uvijek se ne zna koliko se nafte izlilo i da li će biti štete po životnu sredinu.

U toku je operacija prikupljanja izlivene nafte, kao i kontaminiranog zemljišta duž obale, dok se nafta koja se nalazi u brodu prebacuje u druge tankere, navedeno je iz službe za vanredne situacije.

Ostrvo Sahalin, smješteno u severnom Pacifiku, sjeverno od Japana, jedan je od glavnih ruskih izvora nafte i prirodnog gasa.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније