Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

30. 11. 2015. 08:20 >> 08:07

ŠTO PRIJE

Erdogan spreman da se susretne s Putinom

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan je rekao da je spreman da se sretne s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom u bilo koje vrijeme.

 

 

 

Erdogan je to rekao u telefonskom razgovoru s predsjednikom Kazahstana Nursultanom Nazarbajevom, piše "Sputnjik".

„Erdogan je potvrdio da je spreman da se što prije susretne s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom“, saopštila je pres-služba predsjednika Kazahstana.

U saopštenju je navedeno da su tokom razgovora, održanog na inicijativu turske strane, šefovi država razmotrili perspektive bilateralnih odnosa, kao i niz aktuelnih regionalnih i međunarodnih pitanja. 

Razmijenjena su mišljenja o situaciji u Siriji i incidentu s ruskim avionom Su-24M. Predsjednik Kazahstana je izrazio žaljenje zbog onoga što se dogodilo, ali i zabrinutost zbog pogoršanja rusko-turskih odnosa. 

„Šef države je naglasio da su ove veze građene godinama i da zemlje sada treba da pokažu odgovornost da bi se one sačuvale. U vezi s tim, radi potpunog razjašnjavanja incidenta i traganja za izlazom iz aktuelne situacije, predloženo je stvaranje bilateralne komisije“, navedeno je u saopštenju. 

„Nazarbajev je rekao da se nada da će strane iskoristiti sve moguće mjere za stišavanje situacije“, dodaje se u saopštenju pres-služba kazahstanskog predsjednika.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније