Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

30. 11. 2015. 21:19 >> 21:06
2

30 MINUTA U PARIZU

Obama i Putin o Siriji i Ukrajini

Barak Obama pozvao je Vladimira Putina da spusti tenzije prema Turskoj koje su podignute nakon obaranja ruskog aviona 24. novembra. Dvojica predsjednika razgovarali su 30 minuta na marginama Samita o klimi u Parizu.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da su dva predsjednika razmjenili stavove o krizi u Siriji i složili se da su potrebni razgovori kako bi se došlo do političkog rješenja za zaustavljanje gotovo petogodišnjeg rata.

Funkcioner Bijele kuće rekao je da je Obama kazao Putinu da Bašar al Asad mora napustiti vlast što je uslov bilo kakve tranzicije u Siriji. Obama je pozvao Putina da se Rusija usredsrijedi na vazdušne udare protiv militantne Islamske države, a ne pobunjenika koji se bore protiv Asada.

Peskov je dodao da su predsjednici razgovarali o Ukrajini i primjeni mirovnog sporazuma  iz Minska.

 

RSE 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније