Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

30. 11. 2015. 21:44 >> 21:31
12

VJERUJE

Putin: Avion oboren zbog nafte za ID

Ruski predsjednik Vladimir Putin ocijenio je danas u Parizu da je Turska oborila ruski avion na sirijskoj granici kako bi zaštitila trgovinu naftom kojom se bave džihadisti iz Islamske države.

"Imamo razloge da vjerujemo da je odluka o obaranju aviona bila uslovljena željom da se zaštiti trgovina naftom i putevi koji se koriste za to u Turskoj", rekao je Putin u Parizu gdje je učestvovao na međunarodnoj konferenciji UN o klimi. 

Turske snage bezbjednosti oborile su 24. novembra ruski bombarder koji je, prema tvrdnjama Ankare, bio u turskom vazdušnom prostoru, dok Moskva navodi da je avion letio iznad Sirije.

Oba pilota su uspjela da se katapultiraju na vrijeme, ali su jednog ubili sirijski pobunjenici dok se spuštao padobranom, dok je drugi živ i vraćen je u bazu nakon što ga je spasila sirijska vojska. (RSE)

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније