Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Anadolija, Al Džazira, Beta ]

01. 12. 2015. 17:27   >>  21:28 4

NAPAD U ISTANBULU

Bomba eksplodirala u metrou

Eksploziju u četvrti Bajrampaša u Istanbulu je izazvala bomba koja je bila postavljena pored puta, utvrđeno je istragom turske policije. Guverner Istanbula Vasip Šahin je potvrdio da nema poginulih, već da je jedna osoba lakše povrijeđena. S druge strane, lokalni mediji javljaju da je najmanje jedna osoba poginula, dok ih je nekoliko povrijeđeno.

Ekslpozija se čula poslije 17 sati po lokalnom vremenu, kada je najveća saobraćajna gužva u kvartu Bajrampaša na evropskoj obali Istanbula.

Novinska agencija Dogan i dnevnik Hurijet navode, pozivajući se na izvore bliske bezbjednosnim službama da je eksploziju vjerovatno izazvana bombom ručne izrade sakrivena u jednoj cijevi i postavljena pored nadvožnjaka iznad jedne linije metroa.

"Pet naših sugrađana je povrijeđeno kada je bomba ručne izrade postavljena duž ograde jedne pasarele", rekao je predsjednik kvarta Bajrampaša, Atila Ajdiner u izjavi za televiziju A Haber.

Pripadnici policije su odmah nakon eksplozije izašli na mjesto događaja kako bi saznali mogući uzrok. Istragom je na kraju utvrđeno da je eksploziju izazvala bomba koja je bila postavljena pored same ceste u blizini metroa.

Više informacija o vrsti bombe će biti poznato nakon detaljnije istrage koja je još uvijek u toku.

Na sigurnosnim kamerama se može vidjeti kako je prije same eksplozije tim putem prošao minibus specijalne policije Turske, koji je teško oštećen u kao i nekoliko vozila. Televizija NTV navodi da je taj autobus bio meta napada.

Policija je pokrenula akciju na tom području kako bi privela osumnjičenu osobu koja je prije same eksplozije uočena u blizini mjesta eksplozije. Policijski helikopter je angažovan kao ispomoć u istrazi nakon večerašnje eksplozije.

Guverner Istanbula je potvrdio da nema poginulih u eksploziji koja se večeras dogodila u tom turskom gradu.

"Obzirom da se sve desilo u mjestu gdje ima mnogo medija, kao i u momentu kada je tu bilo mnogo ljudi, u prvim trenucima je prenešeno da se radi o veoma jakoj eksploziji. Ali dobro je da nema smrtno stradalih u eksploziji", rekao je guverner.

Istakao je da je jedna osoba lakše povrijeđena prilikom eksplozije u metrou.

"Samo jedna osoba je lakše povrijeđena. Osim toga nema žrtava", potvrdio je Šahin.

U međuvremenu je povrijeđena osoba prebačena u najbližu bolnicu u Istanbulu.

Guverner je ranije izjavio kako još uvijek nije poznat tačan uzrok večerašnje eksplozije.

"Još uvijek nije poznato kako je došlo do eksplozije. Istražujemo sve mogućnosti", rekao je Šahin.

Agencija Anadolija je prenijela da se eksplozija dogodila blizu metro stanice Bajrampaša i da je nekoliko ambulantnih kola poslato na mjesto događaja.

Kancelarija gradonačelnika Istanbula je saopštila da je poslije eksplozije obustavljen saobraćaj u cijeloj podzemnoj željeznici.

Lokalni mediji javljaju da je najmanje jedna osoba poginula, a da ih je nekoliko povrijeđeno u eksploziji koja se desila na stanici podzemne željeznice u četvrti Bajrampaša u Istanbulu.

Agencija AFP navodi da je u panici koja je nastala šestoro ljudi povrijeđeno.

Prema prvim informacija, Televizijska stanica Haberturk, javila je da je uzrok eksplozije bio trafostanica za električnu energiju, dok su drugi mediji prenijeli navode turske televizijske stanice NTV da je eksploziju izazvala bomba na nadvožnjaku.

Putnici jednog voza podzemne željeznice su evakuisani, a pripadnici policije preduzeli su opsežne mjere bezbjednosti.

Saobraćaj u tom dijelu Istanbula je blokiran.

Metrostanica Bajrampaša i okolni djelovi Istanbula ostali su bez električne energije, javljaju turski mediji.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније