Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

13. 01. 2016. 23:15 >> 23:01

AUSTRIJSKA POLICIJA

Od početka godine vratili 3.000 migranata

Austrijska policija vratila je od početka godine oko 3.000 migranata, jer su lagali o svojoj nacionalnosti, prenijela je danas agencija AP.

 

Portparol policije Rajner Dionisio rekao je da je to rezultat jače kontrole na graničnim prelazima sa Slovenijom, odakle dnevno oko 3.000 migranata uđe u Austriju.

Oni koji trvrde da dolaze iz Sirije, Iraka drugih žarišta na Bliskom Istoku, podvrgnuti su ispitivanju, a prevodioci provjeravaju njihov akcenat da utvrde da li govore istinu, navela je austrijska policija.

Sve osobe za koje se ustanovi da nisu govorile istinu, vraćaju se nazad, uključujući Marokance, Alžirce i pripadnike drugih nacija koji daju lažne podatke, saopštila je policija.

Istovremeno, austrijska policija saopštila je da je Njemačka vratila oko 200 migranata koji su pokušali da pređu iz Austrije tokom proteklih nekoliko nedelja, jer nisu imali validna dokumenta, ili su tražili azil u drugim zemljama Evropske unije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније