Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

08. 05. 2013. 10:23 >> 10:33

BEZ TOLERANCIJE

Obama bijesan na Pentagon

Nakon izvještaja Pentagona u kome se navodi da je broj seksualnih zlostavljanja u vojsci SAD porastao za 2 odsto u odnosu na prethodnu godinu, Obama i Kongres zahtijevaju hitnu akciju. Naime, 6,1 odsto žena i 1, 2 odsto muškaraca se izjasnilo da su iskusili neki oblik seksualnog zlostavljanja. To znači da je zlostavljano 12 100 žena i 13 900 muškaraca u vojsci.

 

Izvještaj se temelji na povjerljivom istraživanju koje je obuhvatilo 108 hiljada aktivnih vojnika, a objavljeno je samo dva dana nakon što je jedan oficir, inače angažovan u programu prevencije seksualnog zlostavljanja, uhapšen jer je uhvatio jednu ženu za grudi na parkingu.

Predsjednik SAD Barak Obama je rekao da je „bijesan“ zbog načina na koji Pentagon pokušava da prikrije problem.

„Nemam za to nikakve tolerancije. Ako neko bude razotkriven kao nasilnik, treba biti procesuiran, maknut sa položaja, nečasno otpušten i tačka“, poručio je Obama.

On je naredio ministru odbrane SAD, Čaku Hagelu, da podigne akciju prevencije seksualnog zlostavljanja na viši nivo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније