Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

28. 01. 2016. 13:20   >>  13:05

U GRČKOJ

U potonuću broda utopile se 24 osobe

Najmanje 24 osobe, među kojima 10 djece, stradalo je u potonuću broda s izbjeglicama kod grčkog ostrva Samos na Egejskom moru.

Još 11 osoba se vode kao nestale, saopštila je grčka obalska straža. Među poginulima, ima pet dječaka i pet djevojčica dok je deset osoba spaseno i one su prebačene u bolnicu, izjavio je Frans presu neimenovani predstavnik lokalne obalske straže.

Obalska straža Grčke i brodovi Fronteksa, kontrole spoljnih granica Evropske unije (EU), naveli su da tragaju za 11 izbjeglica. 

Prema navodima preživjelih, na brodu je bilo 45 osoba. To je druga nesreća za dva dana. Sedam osoba je stradalo u srijedu kod obala grčkog ostrva Kos. 

Grčka je prva zemlja u koju dolaze izbjeglice, pretežno iz Turske.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније