Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta

06. 02. 2016. 10:09 >> 09:55

SAD I KINA

Za snažan odgovor na provokacije S.Koreje

Predsjednici SAD-a i Kine, Barak Obama i Si Đinping, izjavili su da je neophodan snažan dogovor na provokacije Sjeverne Koreje, saopštila je sinoć Bijela kuća, javile su svjetske agencije.

Obama i Si su u telefonskom razgovoru istakli važnost "jakog međunarodnog odgovora na provokacije Sjeverne Koreje, posebno putem rezolucije u Savjetu bezbjednosti UN".

Američki predsjednik nije iznio detalje o mogućem sadržaju takve rezolucije.

Američki sajt 38 North saopštio je danas da je Sjeverna Koreja počela da dovozi gorivo u okviru priprema za najavljeno lansiranje rakete ovog mjeseca, uprkos protivljenju međunarodne zajednice.

Sajt koji se bavi aktivnostima u Sjevernoj Koreji navodi da snimci s američkih komercijalnih satelita pokazuju sve više kretanja ljudi i opreme oko lansirne rampe i skladišta goriva.

Manje od mjesec dana od nuklearnog testa, vlasti u Pjongjangu navele su da će lansirati raketu sa satelitom u periodu od 8. do 25. februara.

Sjeverna Koreja insistira da njen svemirski program ima isključivo naučne svrhe, ali SAD i njihovi saveznici smatraju da je cilj lansiranja proba projektila koji može da stigne do američkog kopna.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније