Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

08. 02. 2016. 08:27 >> 08:25

TENZIJE

Na Korejskom poluostrvu pucnji upozorenja

Mornarica Južne Koreje ispalila je pucnje upozorenja na patrolni brod Sjeverne Koreje što je još više povećalo tenziju nakon testiranja rakete Pjongjanga.

 

 

 

Ministar odbrane Seula rekao je da je sjevernokorejski brod prešao granicu na Žutom moru nakon čega se „brzo vratio“ poslije pet hitaca upozorenja.

Inače, granicu na Žutom moru Pjongjang ne priznaje, navodeći da su tu liniju povukle SAD nakon Korejskog rata između 1950. i 1953. godine.

Ovakvi incidenti sa prelaskom granice su prilično česti i retko eskaliraju u neki žešći sukob, navodi „Gardijan“. 

Međutim, ovaj je dobio nešto veću pažnju nakon povećane tenzije zbog toga što je Sjeverna Koreja u nedelju izvršila lanasiranje balističke rakete što su mnoge države osudile i zbog čega je zasjedao Savjet Bezbjednosti UN.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније