Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta

08. 02. 2016. 23:37 >> 23:21
2

NARUŠENA BEZBJEDNOST

Orban: Zapad je kriv za migrantsku krizu

Premijer Mađarske Viktor Orban izjavio je danas da su lideri nekih zapadnih evropskih zemalja krivi za "veoma ozbiljan teroristički rizik", kao i za narušavanje svakodnevne bezbjednosti u Evropi.

Premijer Mađarske je rekao da se "mora zaustaviti" migracija i ponovo pozvao na "evropsku odbrambenu liniju" na sjevernoj granici Grčke u cilju zaustavljanja priliva migranata.

Orban, koji je danas u Budimpešti bio domaćin premijerki Poljske Beati Šidlo, kazao je da je fenomen migranata nije nastao nasilno u Evropi", ali da su migranti pozvani u zapadne evropske zemlje "bez kontrole, filtriranja ili bezbjednosnih provjera".

Beata Šidlo je takođe pozvala na jačanje južne šengensku granicu, rekavši da "problem migracije mora biti riješen van granica EU".

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније