Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Agencije ]

08. 02. 2016. 22:42 >> 22:41

NEĆE NAPUSTITI IZBJEGLICE

Turska strahuje od priliva još 600.000 Sirijica

Zamjenik premijera Turske, Numan Kurtulmus, izjavio je da bi talas od 600.000 izbjeglica uskoro mogao stići na tursku granicu, zbog žestokih borbi oko Alepa u Siriji.

"Najgori scenario koji bi se mogao dogoditi ovom regionu u kratkoročnom periodu je dolazak novih 600.000 izbjeglica na tursku granicu," izjavio je Kurtulmus novinarima poslije sastanka kabineta, prenosi Tanjug.

On je rekao da je prioritet njegove zemlje da zadrži Sirijce koji bježe od sukoba unutar granica njihove zemlje i da im tamo pruži pomoć, prenosi AFP.

Naveo da će Turska takođe pomagati i izbjeglicama koje se nalaze van njene teritorije u skladu sa svojim mogućnostima.

Kurtulmus je saopštio da turska vlada pruža pomoć za više od 77.000 migranata koji se nalaze na sirijsko-turskoj granici, među kojima su i grupe izbjeglica koje su prethodnih dana pobjegle od pojačanih vazdušnih napada na grad Alepo.

Zvaničnici EU opomenuli su Tursku da ne zatvara granice za izbjeglice, s obzirom na to da je na hiljade njih izbjeglo iz Alepa. Više od 35.000 Sirijaca na granici čeka da uđe u Tursku. Ankara poručuje da će nastaviti politiku otvorenih granica, ali ne navodi kada će ovi ljudi biti pušteni na tursku teritoriju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније