Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

10. 02. 2016. 08:57 >> 08:43
2

DIŽU OGRADE

Netanjahu:Štitimo se od divljih zvijeri

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izrazio je danas želju da okruži svoju zemlju ogradama i barijerama, u cilju zaštite od "divljih zveri".

 

 

 

"Na kraju će, u zemlji Izrael, kako ja vidim, biti ograda koja ga potpuno okružuje. Pitaće me: 'Je li to što želiš, da zaštitiš vilu?' Odgovor je da. Hoćemo li okružiti svu državu Izrael ogradama i barijerama? Odgovor je da. U području u kome živimo moramo se braniti od divljih zvijeri," rekao je Netanjahu obilazeći dio istočne granice Izraela.

On je rekao da njegova vlada priprema višegodišnji plan da okruži cio Izrael bezbjednosnim barijerama, kao i plan da se zatvore mjesta na kome nema separacione barijere između Izraela i Zapadne obale.

"To će koštati mnoge milijarde i mi radimo na višegodišnjem planu prioritizacije tako da postepena izgradnja traje godinama, ali da se okonča kako bi se branila država Izrael," rekao je Netanjahu. 

Izrael je još tehnički u ratu sa sjevernim susjedom Sirijom, a sa libanskim Hezbolahom je izraelska vojska ratovala više od mjesec dana u ljeto 2006. godine. Sa Palestincima je u višedecenijskom sukobu, a mir je potpisao s Egiptom i Jordanom.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније