Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

10. 02. 2016. 10:01   >>  09:46 18

NAJAVA RATA?

Davutoglu: Branićemo istorijski Alepo

Turski premijer Ahmet Davutoglu poručio je da će Ankara vratiti "istorijski dug braći iz Alepa" koji su početkom 20. vijeka pomogli u odbrani Turske, prenijeli su danas turski mediji.

 

 

 

Vratićemo svoj istorijski dug. Nekada, naša braća iz Alepa su branila naše gradove..., a sada ćemo mi braniti istorijski Alepo - rekao je Davutoglu.

Davutoglu je, na sastanku svoje Partije za pravdu i razvoj, rekao da "cijela Turska stoji iza svojih branitelja", prenijela je RT.

Turski premijer je ovo izjavio nekoliko dana nakon što je portparol ruskog ministarstva odbrane Igor Konašenkov rekao da Rusija ima ozbiljnih razloga da sumnja da Turska priprema vojni upad u Siriju.

- Rusko ministarstvo odbrane registruje sve veći broj znakova tajnih priprema turskih oružanih snaga za aktivne akcije na teritoriji Sirije - naveo je Konašenkov u saopštenju.

On je dodao i da Turska "snabdijeva teroriste" u sirijskim gradovima Idlib i Alepo sa "ljudstvom i naoružanjem", navodi RT.

Iz turske vlade je potom saopšteno da Ankara ne planira vojni napad na Siriju i da su priče u Rusiji o takvim akcijama propaganda.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније