Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

11. 02. 2016. 22:44 >> 22:30
2

ZAPRIJETIO IZBJEGLICAMA

Erdogan:Na čelu nam ne piše da smo idioti

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan žestoko je danas osudio pozive međunarodne zajednice da otvori tursku granicu sa Sirijom na kojoj se nalazi nekoliko hiljada izbjeglica i zaprijetio da će ih poslati u druge zemlje.

 

 

 

"Na našem čelu ne piše da smo 'idioti'. Uputili smo avione i autobuse. Učinićemo sve što je neophodno", rekao je Erdogan na jednom privrednom skupu u Ankari.

Erdogan je potvrdio da je tačno da je evropskim zvaničnicima zaprijetio da će Turska preplaviti evropske zemlje izbjeglicama.

"Ponosan sam na to što sam rekao... Evropi smo rekli 'žao nam je' a potom ćemo otvoriti granice i reći 'doviđena' izbjeglicama", rekao je Erdogan aludirajuí na razgovor koji je imao s predsjednikom Evropske komisije Žan-Klodom Junkerom i predsjednikom Evropskog savjeta Donaldom Tuskom.

Nekoliko hiljada sirijskih izbjeglica čeka na granici da uđe u Tursku.

EU i Turska su krajem novembra 2015. potpisale akcioni plan koji predviđa evropsku pomoć od tri milijarde eura turskim vlastima koje zauzvrat treba da bolje kontrolišu svoju granicu u borbi protiv priliva izbjeglica s Bliskog istoka.

Od tada EU se žali na sporost primjene tog dogovora.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније