Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta

11. 02. 2016. 19:14   >>  19:02

MEKSIKO

U pobuni i požaru u zatvoru 52 mrtva

U pobuni i požaru koji su izbili rano jutros u zatvoru na sjeveru Meksika poginula su 52 zatvorenika, a 12 je povrijeđeno, rekao je danas guverner meksičke države Nuevo Leon.

Guverner Haime Rodriges rekao je da je izbila tuča između dvije rivalske grupe, od kojih jednu predvodi pripadnik ozloglašenog narkokartela Zetas.

Lokalni mediji javili su danas da izgleda ima više mrtvih u pobuni i požaru koji su izbili u zatvoru Topo Čiko, kod sjevernomeksičkog grada Montereja.

Spasioci su viđeni kako iznose povredjene zatvorenike, od koji su neki bili sa opekotinama.

Prema slikama televizije Milenio, požar je i dalje goreo oko zore po lokalnom vremenu, a grupa ljudi se okupila ispred zatvora. Neki su tresli i šutirali kapiju zatvora i tražili da ih pušte unutra.

Očevici navode da je požar izbio pola sata poslije ponoći po lokalnom vremenu (7.30 po centralnoevropskom vremenu) i da su se čuli uzvici i eksplozije. Vidio se gust dim, kako izgleda, od zapaljenih dušeka.

Meksička zvanična Nacionalna komisija za ljudska prava izvjestila je 2013. da je zatvorski sistem u zemlji zahvaćen nasiljem i slučajevima gdje zatvore kontrolišu zatvorenici, korupcijom i nedostatkom sredstava.

Izvještaj, zasnovan na posjetama i intervjuima sprovedenim u 101 meksičkom zatvoru s najvećim brojem zatvorenika, navodi da je 65 od tih ustanova pod kontrolom zatvorenika, a ne vlasti.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније