Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

13. 02. 2016. 08:36   >>  08:21 1

OBNAVLJANJE PREGOVORA

Kraj krize između Izraela i EU

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu i visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federika Mogerini okončali su krizu u odnosima Izraela i EU.

Oni su se dogovorili da obnove pregovore o palestinskom pitanju, javljaju izraelski mediji.

Ti pregovori su suspendovani prije tri mjeseca, kao odgovor na odluku EU da etiketira proizvode iz jevrejskih naselja s okupiranih palestinskih teritorija na evropskim tržištima.

Odnosi su sada ponovo "bliski i prijateljski", saopštilo je izraelsko Ministarstvo spoljnih poslova, prenosi Asošijeted pres.

Portparol Imanuel Nahšon je rekao da je "kriza prevaziđena" nakon današnjeg razgovora Netanjahua i Mogerini koja je pozvala da poseti sedište EU u Briselu.

U poslednje dve nedelje bilo je kontakata između zvaničnika izraelskog ministarstva u Jerusalimu i zvaničnika EU zaduženih za spoljnu politiku, predvođenih Helgom Šmit. Izraelsku delegaciju predvodio je generalni direktor ministarstva Dore Gold.

Netanjahu je danas dobio uveravanja da etiketiranje proizvoda "nije politički korak da se utvrde buduće granice ili da se bojkotuje Izrael".

U novembru je Izrael suspendovao odnose sa zvaničnicima EU u znak protesta zbog takvog poteza, koji je označio diskriminatorskim.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније