Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

13. 02. 2016. 17:43 >> 17:28
5

U UKRAJINI I SIRIJI

Keri optužio Rusiju za agresiju

Američki državni sekretar Džon Keri kritikovao je danas Rusiju zbog njenih operacija u Ukrajini i Siriji, optužujući Moskvu za agresiju u obje zemlje, javile su agencije.

Govoreći na konferenciji o bezbjednosti u Minhenu, Keri je rekao da Rusija prkosi međunarodnoj zajednici tako što podržava separatiste u istočnoj Ukrajini i sprovodi vojne intervencije u Siriji na strani predsjednika Bašara el Asada.

On je rekao da Rusija treba da promijeni svoje vojne ciljeve u Siriji i da je sada "prelomni trenutak" za Siriju kako bi dogovor o privremenom prekidu vatre mogao da stupi na snagu za nedjelju dana.   

"Do danas cilj velike većine ruskih napada su legitimne opozicione grupe (u Siriji)... mislimo da ciljevi ruskih napada treba da se promijene", rekao je Keri, dodajući da  se neće postići mnogo ako se bombarduju ljudi koji žele da učestvuju u razgovoru.

Sirijski konflikt je moguće okončati samo ukoliko se porazi Islamska država i omogući politička tranzicija u zemlji koja će sa vlasti skloniti Bašara el Asada, rekao je Keri.   

Povodom Ukrajine, američki državni sekretar rekao je da će protiv Rusije sankcije biti na snazi dok ona i pobunjenici koje podržava na istoku Ukrajine ne budu u potpunosti poštovali politički sporazum postignut u Minsku prošle godine.   

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније