Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

13. 02. 2016. 18:05 >> 17:53
1

SPROVESTI PRIMIRJE

Lavrov: Saradnja Rusije i SAD presudna

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je danas da je potrebna koordinacija između vojnih snaga Rusije i SAD da bi se sprovelo primirje u Siriji.

Lavrov je na bezbjednosnoj konferenciji u Minhenu rekao da je da je svakodnevna saradnja te dvije zemlje ključna da bi se osigurala isporuka humanitarne pomoći i okončanje neprijateljstva. 

On je dodao da koordinacija nije otišla dalje od sporazuma da se izbjegnu incidenti u vazduhu. 

"Ako se približavamo praktičnim ciljevima primirja, onda bez saradnje vojski ništa neće biti sprovedeno", rekao je Lavrov. 

Velike sile su postigle dogovor u petak uveče o uspostavljanju privremenog primirja u Siriji u roku od nedjelju dana. 

Kada ga je moderator bezbjednosne konferencije Volfgang Išinger upitao da ocijeni na skali od jedan do 100 koliko je siguran da će "prekid neprijateljstava" stupiti na snagu u roku od nedjelju dana kao što je planirano, Lavrov je dao ocjenu 49. 

Britanski ministar spoljnih poslova Filip Hamond, koji je sjedio pored Lavrova, rekao je da više zvuči kao da je njegovo uvjerenje  "negdje blizu nula". 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније