Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

14. 02. 2016. 09:25 >> 11:44
2

ZATVARANJE GRANICA

Njemački demarš Višegradskoj grupi

Slovački premijer Robert Fico izjavio je da se Njemačka usprotivila planovima istočnoevropskih lidera da pomognu Makedoniji i Bugarskoj da zatvore granicu.

Lideri Mađarske, Poljske, Slovačke i Češke, poznati kao Višegradska četvorka, održaće u ponedjeljak sastanak sa svojim kolegama iz Makedonije i Bugarske na kome bi mogli da im ponude ljudstvo i drugu pomoć, rekle su diplomate.

"Želimo dogovor među državama Višegradske četvorke da, ukoliko (mjere na granici) Grčke ne funkcionišu, a ne funkcionišu, više ima smisla investirati novac u zaštitu granica između Grčke i Makedonije, Bugarske i drugih država", kazao je Fico.

Njemačka, međutim, smatra da te države treba da pronađu drugo rješenje, navela je britanska agencija.

"Primili smo demarš (u kome stoji) kako se mi usuđujemo kao V4, Bugarska i Makedonija da razgovaramo o zaštiti spoljnih granica. Njemačka je uputila protestnu notu kod našeg zamjenika ministra vanjskih poslova zbog tog samita, ističući da moramo da nađemo drugi način", dodao je Fico.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније