Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

14. 02. 2016. 20:16 >> 20:22
3

SAUDIJSKI MINISTAR

"Rusi neće spasiti Asada"

Ministar vanjskih poslova Saudijske Arabije Adel al Džubeir izjavio je da ruska podrška sirijskom predsjedniku Bašara al Asadu neće rezultirati njegovim ostankom na vlasti.

"Asad je zatražio pomoć Rusije, koja neće uspjeti da ga spase", istakao je šef saudijske diplomatije.

Džubeir je ranije istakao da predsjednika Sirije treba ukloniti silom, ako ne bude moguće političkim procesom, te da je vidno oslabljen.

"Mi ćemo, koliko god budemo mogli, insistirati na tome da politički proces uspije. Ali ako ne uspije, to će biti zbog tvrdoglavosti sirijskog režima i njihovih saveznika", istakao je šef saudijske diplomatije i dodao da će u tom slučaju "postati jasno da nema druge opcije nego da se Bašar al Asad ukloni silom".

On je naveo da je Saudijska Arabija spremna da pošalje kopnene snage u borbe u Siriji, ali samo u sklopu koalicije na čelu sa SAD.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније