Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

09. 03. 2016. 08:35 >> 08:19
1

INCIDENT

Francuzi presreli Ruse nad Lamanšom

Dva francuska lovca presrela su prošlog mjeseca dva ruska “Bijela labuda“ iznad Lamanša, javlja “Sputnjik“.

 

 

 

Dva lovca Ratnog vazduhoplovstva Francuske presrela su dva ruska bombardera Tu–160 iznad Lamanša, saopštio je načelnik štaba Ratnog vazduhoplovstva zemlje Andre Lanata, a prenosi francuski list “Figaro“.

Incident se dogodio još 17. februara, ali je o njemu javnost obaviještena tek danas. 

“Avioni su ostali iznad međunarodnih voda, ne ulazeći u francuski vazdušni prostor“, navodi “Figaro“. 

Dva bombardera poletjela su sa sjevera Rusije, zaobilazeći Norvešku i Veliku Britaniju. U početku su ruske avione pratili britanski lovci, a zatim su na presrijetanje bili podignuti francuski “rafal“ i “miraž 2000“, piše “Figaro“. 

Tu–160 je supersonični bombarder. On je jedan od najvećih i najsnažnijih supersoničnih aviona u istoriji vojne avijacije i najbrži bombarder od svih koji se nalaze u avijaciji. 

Među pilotima je dobio ime “Beli labud“.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније